Offpist Maurienne skogsåkning.
Tree skiing.
Telemark, Val Cenis.
Steep off piste in Maurienne.
Orörd snö, Maurienne.
Ski touring with a guide.
Glada skidåkare.
Deep powder.
Off-piste, Val Thorens.
Offpist alperna.
Perfekt pudersnö, Maurienne.
Skiing off-piste. Maurienne Valley.
Maurienne Dalen.
Steep telemark skiing.
Offpist Maurienne guide.
Offpist Maurienne bergsguide.
En gömd pärla i alperna.
Powder ski.
Telemark brantåkning.
Deep powder in Maurienne.
Topptur i Alperna.
Glacier skiing, Val Thorens.
Orelle Val Thorens med en bergsguide.
Col des Hauts.
Brant skidåkning.
Glacier skiing.
Splitboard.
Cold powder.

Åka skidor i Maurienne

Med Offpist Maurienne blir det ingen vanlig skidresa…

Mauriennedalen består, till skillnad från många andra skiddestinationer, av ett flertal närliggande skidorter. Här finns sju helt olika skidstationer som tillsammans erbjuder en stor variation vad gäller skidterräng, höjd, väderstreck och lutning. I Mauriennedalen finns därför fantastiska förutsättningar för skidåkning och alla möjligheter att hitta den allra bästa snön!Besök en dal i Alperna skonad från massturism och strosa i genuint charmiga byar.
Och framförallt, åk skidor på orter där det fortfarande är få som åker offpist. Skidmöjligheterna är näst intill oändliga och konkurrensen om pudersnön fortfarande oförskämt låg!

Vad gör Maurienne så speciellt?

Trots prestigefyllda skidorter som Val D’isère, Val Thorens och La Grave eller Sestrières i Italien alldeles runt hörnet, är Mauriennedalen fortfarande en okänd skiddestination. En hemlig dal i hjärtat av de franska Alperna! Här har skidorterna vuxit fram över många år. Skidbyarna ligger som ett pärlband längs med dalgången och har alla sin egen genuinitet och atmosfär.

Variation och kvalitet

Här finns sju skidstationer längs en sträcka på 50 km(Se karta), som tillsammans erbjuder en stor variation vad gäller skidterräng, höjd, väderstreck och lutning : högalpint med glaciärer i Bonneval, skogsåkning i Val Cenis, nordsidor i Termignon och solsidor i Aussois…Mauriennedalen ligger även i anslutning till Val Thorens / 3 Vallées och i närheten av Sestrières i Piemonte, Italien. Den här variationen ger nästan ändlösa möjligheter att hitta bra förutsättningar och pudersnö !

Lugnet

I Mauriennedalen möter man fler barnfamiljer som hittat hit för att åka fina pister än andra offpiståkare.Du kan ta det lugnt när det dumpar ner. Ingen stress, det kommer ligga orörd snö nära lifterna i många dagar. Här har man både tiden och förutsättningarna att hitta orörda snöfält, en lyx som inte längre finns på en del kända, överexploaterade skidorter.

Originalitet

Byarna i Mauriennedalen har vuxit fram sakta till skillnad från de stora kända skidorterna bredvid. De är fortfarande små och har kvar sin själ av bergsbyar med originalitet och gemytlig värme och liv utanför skidturismen.Självklart finns här allt man behöver vad gäller bra skidbutiker, barer, restauranger, after ski, och moderna effektiva liftsystem.

Varför åka med oss?

För att med Offpist Maurienne åker du med lokala guider som själva är passionerade skidåkare och som brinner för att med din säkerhet som största prioritet, få dig att upptäcka de gömda pärlor som finns i Mauriennedalen.Du blir omhändertagen från det att du stiger av flyget. Vi tar hand om allt praktiskt och du kan fokusera på din skidåkning. Svar på vanliga frågor hittar du här >Läs vad andra tycker om oss >